HÍREK, ÚJDONSÁGOK

YALE® Veracitor® VX

2012. 12. 11.
A Yale® Veracitor® VX új fejlesztésű robbanómotoros (dízel vagy gázüzemű) targoncacsaládja gazdaságos üzemeltetési és üzemanyagfogyasztási költségek mellett maximális termelékenységet biztosít vállalkozásának.


A kiváló ergonómia termelékenység- növekedéssel is jár 


Ha az ergonómia jelenti a legfontosabb döntési szempontot, az üzemeltetők a Yale® Veracitor® VX sorozatú robbanómotoros targoncák esetén már számos fontos funkcióhoz az alapfelszereltség részeként vagy opcionálisan is hozzájuthatnak. Ezeknek a jellemzőknek köszönhetően a gép a kezelő számára olyan, kivételesen kényelmes munkakörnyezetet fog jelenteni, melynek előnyei a teljes targoncaflotta illetve raktárirányítás szintjén jelentkezik. A Yale modelljeinek kialakítása során a kezelő ergonómiája központi szerepet kapott. Az új sorozatú Yale® Veracitor® VX új sorozatú gépei a Yale történetében az egyik legnagyobb termékfejlesztési projekt eredményeként születtek meg. A kezelő számára a targonca kellemes élménnyel szolgál, hiszen a teljes felfüggesztéssel rendelkező kezelőülés minden modellen standard, és a mini kezelőkarokat tartalmazó kartámla kényelme és az új kipufogó rendszer alacsony zajszintje is jó benyomást fog tenni. 

A Yale teljes felfüggesztéssel rendelkező ülése alapkivitelű tartozék 
A Yale termékmenedzsere Mr. Steve Ridgway ezt a következőkkel indokolja: “Egy targonca kényelme nemcsak egyszerű komfortérzet javító tényező; ez a vállalat érdekeit is szolgálja, mivel egyidejűleg a termelékenység növekedésével is jár. A kényelmes munkakörülmények között dolgozó vezetőknek kisebb valószínűséggel lesznek hátproblémái, és később is fárad el. Így hosszabb ideig tud termelő tevékenységet folytatni, mint egy olyan targoncával, mely nem rendelkezik ezekkel az előnyökkel.” 

Mr. Ridgway így folytatja: “A Yale FLM80 teljes felfüggesztésű ülése, melyet jelenleg az alapkivitel részeként minden Yale® Veracitor® VX targoncára felszerelnek, a targoncavezető igényeinek megfelelően készült. A targonca vezetése így kényelmesebb, a testet érő rezgések szintje alacsonyabb, így jobban kíméli a vezetőt végig a teljes műszak során. 

 A targonca egy jól látható kijelzővel is fel van szerelve, így a súlybeállításhoz a kezelőnek nem is kell előtte tudnia a súlyát, az ülést így is be lehet állítani az optimális helyzetbe. Ehhez az ülés állítóelemének beállításán addig kell változtatni, amíg a mutató a kijelző közepére kerül. Ezzel a módszerrel különböző súlyú kezelők mindegyikére meg lehet találni az optimális helyzetet. 


Megszokott kezelés egyetlen gombnyomással 
A standard Yale FLM80 teljesen felfüggesztett ülés előnyeit a Yale megszokott kezelést lehetővé tevő Accutouch mini kezelőkaros modulja (MLM) egészíti ki, mely a minden irányban állítható kartámlába van beszerelve. Mr. Ridgway ennek előnyeit a következőképpen foglalta össze: “Az Accutouch MLM kezelőelemek segítségével a gépet ujjheggyel, a megszokott módon lehet kezelni. A kezelő számára az összes fontos működtető funkciót; az irányváltót, a hidraulikus funkciók kezelőkarjait és a kürtöt egyaránt könnyen el lehet érni. A támla a teljes kart és a csuklót valamint a kézfejet egyaránt alátámasztja, így minden kezelő számára könnyen és gyorsan meg lehet találni a legkényelmesebb helyzetet.” The Accutouch MLM mindhárom irányban állítható, és más gyártók gépeitől eltérően a kezelő mindkét oldalán van párnázott kartámla, mely hosszú idejű munkavégzés során növeli számottevően a komfortérzetet. A Yale mini kezelőkaros modul a standard a Veracitor® VX ‘Productivity’ felszereltség esetén, de opcionálisan a ‘Base’ és ‘Value’ gépeket is el lehet vele látni, melyek hagyományos, targoncatestre szerelt kezelőkarokkal rendelkeznek. A targoncatestre szerelt kezelőkarokat számos üzemben előnyben részesítik, főként, ha a kezelőnek munka közben kesztyűt kell viselnie. 

Csökkentett szintű, elviselhetőbb zaj 
A Veracitor® VX fejlesztése során új kipufogórendszer került beépítésre, melyet speciálisan ehhez a targonca családhoz fejlesztettek ki. Ennek alkalmazása jelentősen javítja a levegő minőségét, és zajszintje is jóval alacsonyabb. A targonca zajszintje az új, csendesebb kipufogó és légbeszívás zajcsökkentő eredményeként csökkent alapesetben. Ez az érték teljes kezelőfülke felszerelése esetén 77 dBA. Ezzel a Veracitor® VX a létező legcsendesebb robbanómotoros targoncák egyike. 

A Veracitor® VX termékcsaládon végrehajtott fejlesztések jól példázzák a Yale elkötelezettségét, hogy folyamatosan fejlessze ezt az eddig is sikeres robbanómotoros targonca sorozatot. Az ergonómiai jellemzőkön végrehajtott fejlesztések előzőleg már a “V sorozatú” elektromos, homlokvillás targoncákon megjelentek. Az, hogy ezek most a Veracitor® VX gépeken is megtalálhatók, jól példázzák a gyártó elkötelezettségét, hogy a kényelmet és az ergonómiát kulcsfontosságú tényezőként kezelje. Ennek eredménye pedig a felhasználónál vállalati szinten hasznosul, nagyobb termelékenységű dolgozói által. Azoknak az üzemeltetőknek az esetében, akik már most is használnak Yale® Veracitor® VX targoncákat, és ők is élvezni szeretnék a Yale FLM80 teljes felfüggesztésű kezelőülés előnyeit, azt tanácsoljuk, hogy vegyék fel a kapcsolatot velünk, mii szívesen felszereljük az új üléseket a korábbi gépekre is.